Wie ben ik en wat doe ik

Harm-Jan van Schaik (CDA)

Harm-Jan van Schaik (1976) is in het dagelijks bestuur van stadsdeel Amsterdam-Noord portefeuillehouder Markten, Grondzaken, Verkeer en Vervoer, Openbare ruimte, Landelijk Noord, Leefbaarheid, Havens Buurtgericht werken en Dierenwelzijn. De Vogelbuurt en Molenwijk hebben zijn speciale aandacht.harmjanvanschaik435x435,

Harm-Jan van Schaik werd in 1994 actief lid van het CDJA in de Provincie Utrecht. In 2002 begon hij als raadslid in het stadsdeel Zeeburg en in 2006 maakte hij de overstap naar Amsterdam-Noord. In de politiek staat hij vooral voor handen uit de mouwen, samen werken en samen leven.

Van Schaik: “ Het CDA in Noord wilde verjongen en vernieuwen. Mijn vrouw en ik hadden veel affiniteit met het stadsdeel. Ik woonde al eerder in Nieuwendam-Noord en was toen lid van de wijkdenktank: een groep bewoners die met elkaar nadachten over de toekomst van Nieuwendam-Noord.

Wat ik zo prettig vind aan Amsterdam-Noord is dat je er dorps woont terwijl je toch in de stad bent. En het groene karakter van Noord spreekt mij ook bijzonder aan. Neem nou bijvoorbeeld het W.H Vliegenbos, dat is toch een uniek stuk groen in de stad”.

Amsterdam-Noord bestaat uit 17 heel verschillende buurten: “ Ondanks die verschillen ontmoet ik in al die buurten enthousiaste mensen die samen met het stadsdeel willen werken aan een schone en veilige wijk. Ik ben dan ook blij dat er sinds vorig jaar in iedere buurt een serviceteam rondrijdt. Bewoners kunnen daar terecht met al hun vragen en opmerkingen over het dagelijks onderhoud van de buurt en als het even kan, handelt het serviceteam meldingen over vervuiling of vernielingen meteen af”.

“Een schone wijk maak je als bewoner natuurlijk ook vooral zelf. Geen afval meer op straat gooien zou al erg veel helpen. Omdat veel mensen zich ergeren aan troep op straat wil ik me gaan inzetten voor meer handhaving en een hardere aanpak van de vervuiler. De mensen die zich inzetten voor een schone buurt verdienen juist ondersteuning”.

“Een van die 17 buurten is Landelijk Noord. Het is mooi om te zien dat daar agrarisch gebruik en natuurbehoud goed samen gaan. En op de boerenmarkt, die regelmatig gehouden gaat worden op het Buikslotermeerplein, kunnen de bewoners van de andere buurten kennismaken met de producten uit het landelijk gebied”.

“Waar ik heel trots op ben, is dat het laatste jaar gelukt is de dienstverlening van de ponten te verbeteren. Ik beschouw de veren als drijvende fietspaden en het is dan ook heel goed dat het Distelwegveer als fietspont is behouden en de frequentie van de NDSM-pont is verhoogd. Sinds vorig jaar komt daar nog de verbinding naar Westerpark bij. Het Houthavenveer gaat dit jaar ook ’s avonds en in het weekend varen”.

“De verkeersveiligheid in het stadsdeel, wil ik de komende tijd verder verbeteren. Daarbij luister ik nadrukkelijk naar de wensen van bewoners. Op verzoek van bewoners is de Stentorstraat/ Adriaan Loosjesstraat nu toch een 30 km zone. En in 50 km gebieden gaan we bekijken welke maatregelen kunnen bijdragen aan een veiliger omgeving. Ik ben zelf vader van twee jonge kinderen en vind dat elk kind gewoon veilig buiten moet kunnen spelen”.

Sinds het aantreden van Harm-Jan van Schaik lijkt Den Haag een stukje dichterbij te zijn gekomen. Tweede Kamerlid, Liesbeth Spies(CDA), adopteerde de Vogelbuurt: “ Een flinke steun in de rug voor al die bewoners en organisaties die zich met hart en ziel inzetten voor deze buurt. Buurten als de Vogelbuurt verdienen hulp om mensen weer kansen te geven op een mooie toekomst. Kerk en Buurtwerk en het Leefkringhuis vervullen hierbij een belangrijke rol”.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: